Lovska družina Volče

Lovska družina Volče je bila ustanovljena v letu 1949 in vseskozi šteje okoli 40 članov. Medse z veseljem sprejemajo tudi nove člane, pri čemer so še posebej veseli mladih. Njeno lovišče se razprostira na 3800 km2 in se razteza na desni strani reke Soče – obsega območje Kolovrata od Kuka (1243 nm) do Volčanskih Rutov, kjer sledi meji občine Tolmin vse do Soče, severna meja pa sledi toku Soče do Kamnega. Lovišče ponuja zelo dinamično območje, na katerem je veliko visoke parkljaste divjadi in divjih prašičev. Lovska družina posveča veliko svojega dela in energije urejanju lovišča, saj njeni člani vzdržujejo kar okoli 80 km stez in »mulatier«. Delo je bilo še posebej zahtevno po žledu v letu 2014, ko je bila večina lovskih stez uničenih. V enem letu so uspeli očistiti zgolj polovico uničenih poti, zato se bodo urejanju še naprej aktivno posvečali. Pozivajo tudi druge koristnike poti (pohodnike, kolesarje), da se jim pri delu pridružijo.

lovsko drustvo 60 let

 

lovsko drustvo 60 let lovsko drustvo 60 let z benecani lovsko drustvo 60 let lovsko drustvo lovsko drustvo, lov na zajcelovsko drustvo, piknik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovska družina je članica tako Lovske zveze Slovenije kot Lovske zveze Gornje Posočje. Člani, ki imajo lovske pse, so včlanjeni tudi v Lovsko kinološko društvo Gorica. V svojih vrstah imajo mednarodnega sodnika za ocenjevanje lovskih psov, tri inštruktorje za šolanje lovskih psov, psi njihovih članov pa so bili večkrat državni in mednarodni prvaki v delu. Pod okriljem kinološkega društva v Volčah že več kot 20 let organizirajo pasjo šolo, pri čemer jo krajanom krajevne skupnosti nudijo brezplačno.

lovsko drustvo, pasji tečaji lovsko drustvo, zmagovalka 3 tekme

 

 

 

 

 

Družina razpolaga tudi z lovsko kočo na Kovačič planini, v Volčah pa ima v najemu prostor za zbiralnico in srečanja. Svoje prostore nudi vsem društvom v krajevni skupnosti v brezplačno uporabo. S krajevno skupnostjo tudi sicer vzorno sodeluje, z veseljem pa se odzove ter aktivno udeležuje posameznih prireditev.

 

Podatki:

Lovska družina Volče, Volče 25, 5220 Tolmin

Starešina: Ivo Leban

Tel.: 041 695 660

E-naslov: ivo.leban@gmail.com

Oznake: 
Življenje sooblikujejo