Župnija Volče

Župnija Volče z župnijsko cerkvijo sv. Lenarta praznuje farni praznik na god tega zavetnika, 6. novembra. Tudi štiri podružnične cerkve – sv. Danijela v Volčah, sv. Florijana v Volčanskih Rutih, Marijinega imena na Mengorah in sv. Marije Magdalene na Selah pri Volčah – odprejo vrata na godovni dan svojega patrona. Še posebej je znano Mengarsko romanje na prvo nedeljo po prazniku Marijinega rojstva (8. september), navadno z mašnim bogoslužjem ob 9. in 11. uri.

Nedeljska in praznična bogoslužja v župniji bogati sodelovanje Cerkvenega pevskega zbora Župnije Volče, občasno in ob posebnih priložnostih dekliškega pevskega zbora, vsako tretjo nedeljo med šolskim letom pa tudi sodelovanje veroučencev do 5. razreda. Pa tudi sicer se veliko ljudi (bralci, krasilci, strežniki,… ) trudi, da bi župnija ostala živo občestvo.  V župniji delujejo tudi Župnijski pastoralni svet, Župnijski gospodarski svet in molitvena skupina, ki se zbira vsakega 13. v mesecu.

Ob nedeljah postnega časa je ob kapelicah Rupnikovega križevega pota na Mengore organizirana molitev križevega pota, ki jo izmenjaje vodijo različne skupine  – župnije, katehisti, mladi ipd.

 

Podatki:

Župnija Volče, Volče 63, 5220 Tolmin

Župnik: Slavko Obed, Most na Soči 14, 5216 Most na Soči

Tel.: 05 38 13 012

E-naslov: slavko.obed@rkc.si

Duhovni pomočnik: Jože Vidrih, tel.: 05 38 81 576

Spletna stran: www.volce.si

 

Oznake: 
Življenje sooblikujejo